RVGL

Regne de Valencia, Gais, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals

Atenció

Estem modificant la pagina, Disculpe les molesties. ¡Gracies!
Si vols informació pots contactar en: Gaisilesbianes@gmai.com

viernes, 10 de octubre de 2008

9 d'octubre 2ºpart

Demanda per a la supressio de l'himne d'espanya en les celebracions valencianes

“Pasaron unos meses, y un día, el mismo señor Marqués de Estella, sin venir a cuento,(...),
ocurriéndosele censurar que los valencianos se pusieran en pie y se descubriesen al ejecutarse su Himno Regional, y de una manera indirecta vino a ordenar que esa costumbre debía esaparecer. Y ocurrió que a partir de aquel día, el Himno despierta mayores entusiasmos, y que esos entusiasmos su(se) subrayan, cosa que antes no ocurría, cuando a continuación, con un celo verdaderamente ridículo, se exigió que tras el Himno Regional había de tocarse el Nacional.”


Durant molt de temps, els valencians nos hem preguntat per que en el nostre dia nacional, el 9 d'octubre, sona despres de l'himne valencià el d'Espanya. Este contrasentit s'ha intentat explicar des d'alguns sectors com una forma d'honrar a la Senyera, fet insostenible puix la forma comuna de fer-ho es en 21 salves. Ademes, si es vol fer algo aixina ¿per que no es fa en la marcha del poble al que representa, aixo es, en la Marcha Real Valenciana?


Com vegem en l'escrit de Jordi de Fenollar, l'interpretacio de l'himne d'Espanya despres del valencià no es sino la perpetuacio d'un acte de repressio cap al poble valencià, una repressio que començava durant el regim dictatorial de Primo de Rivera en els anys 20 del segle passat, i que s'ha encastrat com a costum en les nostres celebracions mes significatives, pero que no ha perdut el sentit vergonyos d'acte de despreci cap a la nostra cultura.


L'himne de Valencia fon creat per a l'Exposicio Regional de 1909. Pero ha segut al llarc de la seua
historia modificat per a fer-lo mes valencianiste. Ya en eixe mateix any existix una versio que canvia el terme “regio” pel de nacio i el “se” impersonal pel personal “nos”. Tambe s'han propost modificacions com substituir l'ofrena de glories a Espanya, senyal de debilitat d'un poble esclau, per “junts baix els plecs de la nostra Senyera”.

Aixina puix, com cada any, i perque creguem haver demostrat l'orige repressiu de l'us de l'himne
d'Espanya, demanem la supressio de dit acte en les celebracions del 9 d'octubre i de tots els actes realisats en el poble valencià. Creguem que es una demanda coherent i necessaria per a honrar com cal, la memoria dels que donaren la vida per la defensa d'este poble i sobretot per a honrar la memoria historica de la Nacio Valenciana.


Associaciones 9 d'octubre

''Est es el Nacionalisme Valecià''

0 comentaris: